Page 1 of 1

Wired Ethernet connection Sony A9

PostPosted: Tue Apr 16, 2019 9:31 am
by joshpb
Hello I am trying to set up a Sony A9 to send to an iPhone using a lighting to ethernet adapter and a short patch cable. I have successfully done this with a Nikon D500.

I did it much the way rmackson described it in this post: viewtopic.php?f=16&t=2437

The issue I see to be having is that when you manually set the IP address of the camera on the A9 you need to enter a default gateway. On the D500 the gateway option is not enabled

I have the IP address of the phone set to 10.0.0.1 with a subnet mask of 255.255.0.0

The camera's IP address I have set to 10.0.0.2 with a subnet mask of 255.255.0.0

My question is what do I set the default gateway to?

Thanks in advance for your help.

Re: Wired Ethernet connection Sony A9

PostPosted: Tue Apr 16, 2019 9:40 am
by TheBrew
The gateway is “who is in charge of the network” so my guess would be 10.0.0.1 in your case. I’d also change the subnet mask to 255.255.255.0, although I don’t think it’s important.

I don’t have an A9 so I don’t know if it’ll work - but good luck! :)

Re: Wired Ethernet connection Sony A9

PostPosted: Tue Apr 16, 2019 10:06 am
by joshpb
Thank you. I'll try it out and see what works. Making things difficult is it is a colleague's A9, so I can't troubleshoot immediately.

Re: Wired Ethernet connection Sony A9

PostPosted: Sat Jan 18, 2020 3:48 pm
by olemwold
Did you get it to work?
Currently contemplating the same setup for a9ii..